Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Göl ve Sulak Alan Yönetimindeki Problemler ve Çözüm Önerileri’ Konulu hizmet içi eğitimi 28-31 Mart 2018 tarihleri arasında Antalya ili Kemer İlçesinde gerçekleştirildi. Eğitime Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürlükleri, Doğa Koruma Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürlükleri ve Üniversitelerin temsilcileri katılım sağladı.


Eğitim ile su kaynaklarının korunması, iyileştirilmesi ve kullanımına dair geliştirilen ulusal ve uluslararası su yönetimi süreçleri ve faaliyetleri kapsamında personelin bilgisini ve verimliliği arttırarak, suyun verimli kullanımını, öncelikle su kaynaklarının yönetim şekilleri ve araçları konusunda bilgilendirme yapılması ve farkındalık oluşturulması hedeflendi.
Yaklaşık dört gün süren eğitim programı boyunca üniversitelerden konularında uzman akademisyenler ile kamu kurum kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarında uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleştirilmiştir.
Eğitim programının ilk gününde ülkemizdeki su yönetimi uygulamaları, su verimliliği, acil ve afet durumunda su yönetimi, sucul ekosistemler ve sulak alan yönetim planları konularında sunumlar gerçekleştirildi.


Devam eden günlerde de; su kaynaklarına etki eden baskı unsurları ve kirleticilerin kontrolü, ötrofikasyon ve çözüm önerileri, doğal arıtma yöntemleri ve su kaynaklarının restorasyonu, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkisi, su ayak izi, nitrat direktifi ve iyi tarım uygulamaları, su kaynaklarındaki mikroplastikler ve endokrin bozucu kimyasallar konularında sunumlar gerçekleştirildi.
Eğitim programı boyunca sunumlarda, küresel iklim değişikliğinin etkisinin giderek daha da fazla hissedilmeye başlandığı ve su kaynaklarının bütüncül ve sürdürülebilir bir şekilde korunması ve doğru kullanımının büyük önem arz ettiği, vurgulanmış, göl ve sulak alanların hem ekolojik açıdan, hem de kültürel açıdan vazgeçilmez alanlar olduğunu üzerinde durulmuştur.
Eğitim sırasında, eğitim programına katkı sağlayan akademisyenlere Teşekkür Belgeleri, eğitim programını tamamlayan katılımcılara ise Katılım Belgesi verilerek program sonlandırılmıştır.
